Microsoft анонсира появата на Teams

0
23

След като Facebook най-после легализира използването на социалната мрежа в офиса, Microsoft решиха да излязат със свой инструмент за бизнес комуникация и сътрудничество, с което направиха живота на Slack още по-сложен.

По време на специално събитие в Ню Йорк тази седмица, компанията представи Teams, който става част от пакета на Office 365. Вземайки предвид сериозната потребителска месечна база от 85 милиона души, може да предположим, че Teams ще има сериозен успех. Реакциите от страна на анализатори и специалисти към анонса на новата услуга бе повече от радушен.

„В общи линии аз съм силно позитивно настроен към Microsoft Teams, тъй като той предлага нови начини за бизнес колаборация и стилове, работи с вече предлаганите пакети на Office и Office 365 и поддържа приемливи изисквания за сигурност и съгласуваност с вече установени стандарти. Ако Microsoft успеят да поддържат равнището на конкуренция със Slack и поддържа модела на ценообразуване за ползване на услугите на Office 365, Slack вероятно ще попаднат в рисковата ситуация от намаляващ растеж, тъй като лъвският пай в сектора няма да им принадлежи“, коментира за Sillicon Angle Патрик Мурхед от Moor Insights & Strategy.

Microsoft Teams
е достъпен за предварителен преглед за бизнес клиенти на Office 365 Enterprise и Business пакетите, като инструментът се предлага в 181 страни и на 18 езика.Той ще стане достъпен за всички потребители през първото тримесечие на следващата година. За да се получи достъп до него към момента, отговорните за управлението на инсталациите на офис пакета ще е нужно да активират новия инструмент за групов чат в администраторския център на Office 365. След като сте в администраторския център, последователно навигирате до Settings > Services & Add Ins > Microsoft Teams.

Подобно на Slack, Microsoft Teams поддържа, както групови чатове или канали, така и директни съобщения, но освен това той предлага и „едновременни“ разговори. Threaded Conversations позволява отговора на конкретно съобщение чрез кликането върху бутона „Отговори“, докато потока на обменяни съобщения, остава отворен и за другите участници да се включат. Тук се поддържат и емоджи стикери, гифове и стандартни меми (не, че това има толкова значение в една бизнес комуникация). По-важната характеристика без никакво съмнение е интеграцията на Skype for Business, която спомага за провеждането на видео и гласови разговори, като всичко това идва в един удобен и лесен за навигиране интерфейс. И разбира се Teams получава пълна интеграция с пакетните офис предложения на Microsoft: Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI и Delve. Това позволява директното създаване и редактиране на документи от интерфейса на Teams.

Услугата ще поддържа същия модел на Connector, използван и от Exchange, което ще позволи доставката на обновления от външни източници, като например GitHub или Twitter. Ще бъде осигурена и пълна поддръжка на Microsoft Bot Framework, а стартиращата програма Microsoft Teams Developer Preview ще позволи на разработчиците и екипите да създават свои собствени ботове и услуги. От компанията съобщават, че са сключени партньорски сделки с над 150 компании, между които Zendesk, Hootsuite, Asana и много други.

Разбира се, че Teams идва и с надеждна защита, отговаряща на съвременните изисквания за безопасност и съобразност с използваните днес стандарти за сигурност, поддържайки UMC, HIPAA, ISO 27001, ISO27018, SSAE16 SOC1 Type I и II, SOC2 Type I и II, FERPA и GLBA. Освен това, тук идва и задължителна двуфакторна авторизационна защита и изискването за еднократно вписване посредством Active Directory.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за