Microsoft анонсира нов проект, с който да въоръжи Windows Server с лесни за управление GUI инструменти. Името на инициативата е Project Honolulu и е рекламирана от компанията, като „ново преживяване за управление на Windows Server“.

Project Honolulu представлява сбор от инструменти, с които да бъдат извършвани различни действия по отстраняване на проблеми, управление и поддръжка на администрираните системи, като не се изисква активна интернет връзка. Очаква се, Project Honolulu да бъде представено официално на партньори и клиенти на компанията под формата на версия за предварителен преглед още следващата седмица. Повече информация за проекта се очаква да бъде дадена по време на конференцията Ignite в края на месеца. Redmondmag припомня, че не беше отдавна времето, в което Microsoft описваше сървърната администрация посредством GUI инструменти, като неадекватна за справяне с този род задачи, като предпочитан за тях метод за справяне с това беше и е изпълняването на PowerShell скриптове през команден интерфейс, тъй като с негова помощ автоматизираната поддръжка на сървърни ферми и справянето със сериозни натоварвания бива прието за далеч по-удобно.

Един от проектите, които заменя Project Honolulu e Server Management Tools (SMT), като новия сбор от инструменти се явява локализирана (SMT, който приключи живота си по-рано тази година беше хостван в Azure дейта центровете на Microsoft) и обогатена версия на пакета.

Джеф Уулсли, програмен мениджър в Windows Server обяснява, че Project Honolulu идва в отговор на запитвания от клиентите и партньорите на компанията.

„Ние добавихме нови възможности за управление в Honolulu, каквито в SMT никога не е имало, като поддръжка за налагане на хиперконвергентни сценарии, богата поддръжка за едновременно управление на множество машини и още много“, обяснява Уулси.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари