Microsoft анонсира Windows Sandbox

11
2451

В своя официален блог Microsoft анонсира новата функционалност Windows Sandbox, която ще бъде част от версия 19H1 на операционната система Windows 10, която трябва да излезе през пролетта на 2019 година. С помощта на Windows Sandbox потребителите получават възможност да стартират приложения, в надеждността на които се съмняват, в отделна изолирана среда. Windows Sandbox създава цифров пясъчник, който е пълноценна ОС Windows в средата на операционната система Windows 10, в която могат да бъдат стартирани всякакви приложения без риск за информационната безопасност.

Windows Sandbox ще бъде част от операционните системи Windows 10 Pro и Enterprise. Не е необходимо потребителите да изтеглят от интернет каквото и да било и не се налага да настройват виртуални машини. Освен това, при всяко стартиране на Windows Sandbox, потребителят получава съвсем чиста, сякаш току що инсталирана операционна система, като след приключване на работа, следите от нейната работа изцяло се премахват. Възможно е зареждане на направено преди това копие на работата на сесията на Windows Sandbox. За икономия на дисково пространство се предлага използването на динамични виртуални дискове. Безопасността на този режим се постига чрез хардуерната виртуализация на процесорите, с която е осъществена изолацията на ядрото.

За работата с Windows Sandbox е необходим персонален компютър работещ под управлението на Windows 10 Pro или Enterprise компилация 18305 или по-нова. Необходим е процесор с поддръжката на архитектурата AMD64 и включена от BIOS-а технология за виртуализация. Машината трябва да има минимум 4 GB оперативна памет (препоръчват се 8 GB), минимум 1 GB дисково пространство (препоръчва се използването на флаш диск за по-добра производителност), както и процесор с минимум 2 ядра (препоръчва се 4-ядрен с поддръжка на многопоточност).

Компилацията 18305 засега не е достъпна за тестерите, но нейното излизане се очаква тази вечер След излизането на това обновяване всички желаещи ще могат да пробват работата на Windows Sandbox, известна по-рано като като InPrivate Desktop. Очаква се тя да излезе през месец март 2019 година.

Според софтуерния гигант, Windows Sandbox е олекотена версия на стандартна виртуална машина, която се базира на технологии, използвани във Windows Containers. Пясъчникът използва и новата технология integrated scheduler, която позволява на хоста да реши, кога да активира пясъчника.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари