Microsoft активно работи върху създаването на нови софтуерни инструменти и възможности за програмистите. Последен анонс за разработчиците от целия свят е Windows SDK за Google Analytics.

Google Analytics широко се използва в различните уеб-сайтове и мобилни приложения за Android и iOS. Програмистът има достъп до подробна информация за активността на потребителите, за крашовете на приложенията, за посещенията на сайта, социалното взаимодействие и т.н. С други думи, Google Analytics е полезен инструмент за мониторинг и анализ състоянието на приложенията.

Излизането на Windows SDK за Google Analytics означава, че сега и Windows 10 програмистите могат да използват аналитичните инструменти на Google. SDK има версии за C# SDK за настолни програми и универсални приложения, както и C++ WinRT SDK за UWP приложения, написани на C++ или JavaScript.

Microsoft отбеляза, че Windows SDK за Google Analytics е с отворен код и разработчиците могат да правят промени и да вмъкват свои модули, които подобряват и улесняват работата на програмистите. Софтуерният гигант препоръча на всички потребители използването на новия SDK и помоли да съобщават впечатленията и предложенията си в GitHub.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Тия пък къде се бутат? Каквото им падне му разказват играта!!!

pix3l
pix3l

Ти изобщо разбра ли за кво иде реч?