Microsoft призна, че са получили доклади за проблеми с последното обновление за .Net Framework, но вече се работи по коректен ъпдейт.

Юлският Patch Tuesday донесе със себе си важно обновление за популярния фреймуърк, с което се адресираше CVE-2018-8356 – проблем с приложения, инициализиращи COM компонент и стартират с ограничени разрешения. Засегнати от това се явяват SharePoint, BizTalk Server Administration Console и Internet Information Services (IIS) с „класически“ ASP, както и други.NET приложения, които „използват COM и имперсонализация“. Сред докладваните проблеми, произтекли от налагането на обновлението са различен по вид грешки, като неуспех на стартирането на приложения или правилната им работа, поява на различни съобщения, като „Отказан достъп“, „Вътрешна грешка“ или „Класът не е регистриран“, предава Redmondmag.

В резултат на получените множество доклади, Microsoft обяви, че спира доставянето на обновлението и започва работа по пач, който ще го замени. Когато той пристигне, организациите се съветват да го наложат, дори и да не са изпитали някой от споменатите проблеми.

За съжаление, това не е единственият проблем, дошъл след налагането на юлския пач с ъпдейти. Седмица след излизането му се появиха доклади за проблеми, свързани с нормалната работа на Lync Server 2013, Skype for Business Server 2015 и Exchange Server. Все пак компанията регира сравнително бързо и издаде нови ъпдейти, с които нещата се нормализираха.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за