Microsoft патентова софтуер за цензура в реално време

12
6

Microsoft патентова нова технология, с която мръсните думички автоматично ще бъдат заглушавани, без да е нужна намеса на оператор и без това да предизвиква някакво забавяне и закъснение в аудио потока. Софтуерът филтрира фоновия шум и следи за наличието на специфични комбинации от фонеми, които се идентифицират като формиращи обидни думи. При засичане на началото на подобна комбинация системата автоматично заглушава остатъка от думата.

Тепърва предстои да установим доколко ефективна ще бъде подобна система на практика и дали под ударите на цензурата няма да попаднат и думи, чието звучене е сходно с това на „забранените”. И ако рап звездите посрещат всяка подобна инициатива „на нож”, то телевизионните компании са във възторг, тъй като тя би им спестила солените глоби, налагани от регулаторните органи.

Източник: DigitalWorld

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
NetCutterkanibalawaterjessachkarNicky Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Yacoco
Yacoco

ХАХА!Поредният уж невероятен проект на Майкрософт,който ще е пълен с бъгове и ще цензурира думи,който не трябва и със сигурност ще бави 😉
Просто не искам и да поглеждам такова чудо и се радвам че съм на Линуск :wub:
Нямало да бави ???
Еми те казват че Уиндолс и система за изпълнение на многобройни задачи 😮
Еми да ви кажа тва е верно,ако за Майкрософт много означава 3-4,максимум 5(ако си изключил файърлола) 😀

kanibala
kanibala

бах маа му ай да ма фани:drink:

waterjess
waterjess

Наистина ми е интересно, как ще се справя програмата, при положение че има доста думи, които звучат по сходен начин. Едната дума трябва да се цензурира, а пък другата си влиза в ежедневния речник от думи, които се използват.
Ако някъде има примери за това, ще е добре да се даде линк.

achkar
achkar

Те патентоваха и двойното кликване с мишката :speak:
за справка -> ТУК
😮

Nicky
Nicky

Ако работи толкова успешно, колкото и програмата за гласово разпознаване в офис… дупе да е яко на потребителя

Melmak ®
Melmak ®

Изненадващо идеята не е толкова тъпа. Цитат: ХАХА!Поредният уж невероятен проект на Майкрософт,който ще е пълен с бъгове и ще цензурира думи,който не трябва и със сигурност ще бави Виж сега,те казват че ще работи в реално време.Нямколко мс закъснение на сигнала не са от значение,още повече че и стандартната техника бави малко.Въпроса е че не е като устройство което реализира закъснение 15 секунди и оператора налага ръчна цензурата. Та това долу горе е подходящо за фак ю и още няколк такива фрази.За български забравете отрано.Още повече веднага ми идват наум 55 начина да напсувам водещия без да се карам… Виж още »

Yacoco
Yacoco

Но не и от Майкрософт,щото докато някоя датска фирма извади кръпка и за тая тяхна програма то тя вече ще бъде надмината от други производители 😆

kayovas
kayovas

Жалко че реагирате така! Просто не познавате манталитета в Америка – полицейска държава. Там ако съседа ви види с бътилка алкохол в колата, ще се обади на полицията. Всички предавания отдавна се цензурират и глобите са много солени. Всеки трепери да не би да го обвинят в расизъм или сексуален тормоз на работното място.
Та не е чудно, че се разработва подобен софтуер – обществото им отдавна е готово за подобен софтуер, даже го изисква. Има търсене – има предлагане.
Скоро Apple патентоваха монитор, който е и камера – нещата вървят към Големия Брат.

Yacoco
Yacoco

Абе човек,аз нямам нищо против излизането на тая програмака,ама просто казвам че ако я направят Майкрософт ще е бъгава та пушек ще се дига;)

Melmak ®
Melmak ®

Ти сам каза че и сега ги цензурират.Явно стадото има остра нужда от овчари ,под формата на куки и цензура 🙂 .И да наистина имам добра представа какво е „там“.Съгласен съм че не изпадам в екстаз от предназначението на този софтуер.Просто отбелязвам че щатската софтуерна компания патентова нещо по-интересно от двойното цъкане с мишка,което не се е случвало от много време насам.Също не съм чул други да са работили по нещо такова,което си е новина.