Microsoft пенсионира Windows XP в началото на 2008

18
3

Макар доста от изследванията показват, че все още малко потребители рискуват да минат на Windows Vista, Microsoft продължава политиката си по популяризирането на новата операционна система. През седмицата компанията съобщи, че ще „пенсионира“ от 2008 година сегашната си най-популярна OS – Windows XP. От края на януари 2008 Microsoft няма да предлага XP като възможност на своите OEM партньори. Информацията бе потвърдена от няколко водещи компании, производители на десктоп машини и лаптопи. Така че, ако ще си купувате компютър след 2007 година и той идва с инсталиран Windows – то той ще бъде Vista.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
18 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
6 Автори на коментарите
BishopPuccimydFifaNetCutterprwvu Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
BishopPucci
BishopPucci

Защо направо не измислят начин на компютрите да може да се инсталира само и единствено Vista?
Вярно че след година надали ще има ново PC което да не може да се справи с тази ОС, но все пак това е гадно. Да те задължават да си плащаш за нещо което може да не искаш. Ако искам да си инсталирам Линукс? За какво ми е инсталирания Windows, който дори ми е оскъпил крайната цена?

myd
myd

Да, особено като ми почнат с тия лаптопи с инсталирана Vista и от там яко напомпана цена, аман 😀

Fifa
Fifa

Чакайте малко, операционната система за машините я избира производителя. Dell скоро почнаха да пускат машини с инсталиран Linux. Доста други производители – също. От MS единствено казват „вече няма да инсталирате XP, а Vista. 😉

Yacoco
Yacoco

Просто искат да си наложат новата ОС.
Ама тази политика не ми допада…защо потребителя да няма избор??? Все пак потребителите са хора, а не някакви коне с капаци, да следват техните прищявки!

prwvu
prwvu

Какво налагат, нормално е да спрат XP OEM след 7 години.

nikolaijelev
nikolaijelev

Не вярвам да паднат цените на компонентите…така че, ХР-то ще живее и след 2010 година…

dragozow
dragozow

Никъде обаче не е казано че ще спрат подръжката и,забележете.Няма да се продава само като OEM,тоест с компютър.

blablabla
blablabla

Е не.

Сега докато вистата стане нещо относително ползваемо, трябва да се чакат поне 5 години да си напишат сървис паковете.

Мдам, за пореден път се убеждавам че си го начукаха зверски с тази тъпа операционна система дето сътвориха и никой не иска да я ползва..

C0ldblooded
C0ldblooded

Много ми е интересно как M$ смятат да си наложат умрялата ОС освен ако не почне да излиза софт който да изисква само и единствено Vista.Някой да каже сега DX10 ;)Защо тогава осраха DirectSound? За тези които не знаят – новичкия ви SB X-Fi например под Vi$ta ще звучи точно толкова добре колкото и някоя умряла вградена саунд карта защото всичко вече не минава през хардуерния mixer както беше преди,а през някаква софтуерна боза дето са писали M$….Т.е. преведено на нормален език – забравете за игри с EAX както и surround sound като цяло…И след това ще ми говорят клко… Виж още »

darkyto
darkyto

нали ако кажат, че не е добра или поне не по-добра от ХР-то, никой няма да я купи. Все пак всички думи на МС са приблизително равни на политическо изявление, та все пак пишат ОС за да вадят пари отнякъде. За да се купува тази ОС трябва да се наложат ограничения върху старите им и по-добри ОС и тем подобни маркетингови номерца…