Учителят от Гана Ричард Акото рисува с тебешири на черната дъска интерфейса на Microsoft Word, понеже училището няма компютри.

Всичко това не остана незабелязано за софтуерния гигант. В отговор на зададен в Twitter въпрос от страна на влиятелния камеруснки експерт по технологии и предприемач Ребека Енончонг, африканският отдел на Microsoft обеща да предостави на старателния учител компютър и да му даде достъп до професионалния софтуер в рамките на програмата Microsoft Educator Community.

Тази реакция на Microsoft предизвика смесена реакция: някои потребители похвалиха корпорацията за благородната постъпка, а други призоваха да бъдат дадени повече компютри на училището.

Учителят се зарадва на тази постъпка от страна на Microsoft, но отбеляза, че за пълноценно обучение, неговото училище има нужда от минимум 50 компютъра и една единствена конфигурация почти нищо няма да промени.

Уеб-изданието Quartz се заинтересува от тази история, а Ричард Акото каза на специалистите от уеб-портала, че на всеки урок рисува различни програми и по този начин ги показва на децата. Неговата основна цел е да подготви децата за националния изпит по информатика, в който децата от богатите градове и от бедните села решават едни и същи задачи.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Има телефони с google drive .

Стига с тея реклами на m$.

Ezip
Ezip

Това за реклама ли го броиш?

Zapoznat
Zapoznat

Това нарисуваното е OpenOffice 🙂
A ot М$ да вземат подарят няколко стотин компютъра на училището.
Нали са милиардери, какво се стискат.
Жалки са направо.

Стив Джобс
Стив Джобс

Title – Documents Microsoft Word. Ама защо пък ти да не ни отвориш очите.

CFD
CFD

Шматка, Гейтс е дарил повече от 30 милиарда долара през целия си живот. Тая сума може ли да я асимилира пилешкия ти мозък?

lll
lll

Хайде стига ни занимавали с тая потрошена Африка бе!!! До кога ще са вечно на помощи и ще се множат като хлебарки?!?

africa
africa

Носи модерн тeниска на puma с преливащи цветове
обаче
нямат 80€ за таблети с андроид(googlе таблици/документи/презентации)

робот съм
робот съм

Човека носи, ама в случая не за него става дума… става дума за децата които се опитва да подготви за изпит… ти дали ще можеш да се научиш пълноценно да ползваш програма само по рисунки от дъската??? и въпреки това този с тениската на пума не е скръстил ръце и да каже „Амии нямаме материална база… немога да науча децата на нищо без да имам компютър“, а се парави на художник за да подготви децата за изпит, въпреки лошата материална база на училището в което работи. Такива с твоето мислене обикновенно са мамини синчета, на които всичко им е поднасяно… Виж още »

....
....

С Кактуси

cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/180301112216-02-ghana-teacher-blackboard-exlarge-169.jpg

....
....

селфита с тел.

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNjUFI7ZOb5XucNdKbrnEOVcWq56C9u-AXzWY6oIY3SLWuyTU3