Microsoft показа новото старт меню на Windows 10

8
2937

Наскоро програмистите на Microsoft представиха промените, които скоро ще се появят в ОС Windows 10. Една от тях е новото старт меню. А сега в уеб пространството бяха публикувани GIF изображения, даващи възможност да се видят много повече подробности за новото старт меню и на някои от промените в интерфейса на операционната система.

Новото старт меню изглежда по-гладко и по-опростено. Виждаме, че разработчиците не са се изцяло отказали от плочките, които се използват в някои приложения, като например за показване прогнозата за времето, за новините, снимките и други. Новите изображения показват новите иконки на приложенията, но се вижда, че присъстват и някои от старите компоненти.

По-голямата част от интерфейса с плочките е махнат от менюто, някои от динамичните плочки са оставени, но не може да се променя техния цвят. Новият облик на старт менюто навярно ще се хареса на повечето потребители на Windows 10. Вижда се, че новото старт меню включва динамични плочки в стил Fluent Design със заоблени ръбове.

Новите промени в ОС Windows 10 изглеждат привлекателно, но засега не се знае кога точно Microsoft ще даде достъп до тях и за обикновените потребители. Очакванията са участниците в тестовата програма на софтуерния гигант да получат достъп до новото старт меню тази есен, а обикновените потребители да започнат да го използват в началото на 2022 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари