Microsoft предпочете HD DVD пред Blue-ray

8
9

Microsoft затвърдиха решението си да подкрепят технологията HD DVD в битката за надмощие за оптичен носител. По този въпрос Крис Люис, вицепрезидент на компанията за Европа, сподели, че има твърда голяма вероятност HD DVD да бъде форматът, който всички – от обикновените потребители, през филмовите студиа до разпространителите, ще предпочетат.

Относно появилите се слухове, че Sony планира да иска сумата от ?600 за конзоли PS3 в комплект с дискове Blu-ray, Люис сподели, че би следвало на потребителите да се даде избор и че не е особено разумно да се плащат толкова много пари за технология, чиято ефективност до този момент не е доказана. Според него Microsoft следи случващото се в момента по въпроса за новите оптични носители и компанията предлага по-добрия вариант. В крайна сметка, казва Люис, със закупуването на HD DVD крайният купувач не хвърля парите си на вятъра.

За момента Microsoft и Intel застават зад HD DVD, но фирмени гиганти като Apple, Dell и HP изразиха предпочитанията си към Blu-ray.

Източник: computers.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

8 коментара за "Microsoft предпочете HD DVD пред Blue-ray"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка