През месец април тази година Microsoft започна тестването на офис пакета Office 2019 за операционната система Windows. В тези тестове можеха да участват единствено корпоративните потребители.

Сега към тестовете на новия офис пакет могат да се присъединят и Mac потребителите. Както и при версията за Windows, предварителната версия на Office 2019 за Mac е адресирана към бизнес потребителите, които не използват онлайн версията Office 365.

Пакетът Office 2019 за Mac включва нови и подобрени функции за работа със стилус и възможност за индивидуална настройка на интерфейса за всички приложения на Office 2019. В приложението Word е добавен режима Focus. Подобрена е работата на преводача, добавена е поддръжката на VG и 3D моделите. В PowerPoint се е появила функция за експорт на 4К видео. В Excel са внедрени нови мощни инструменти за анализ на данни, както и нови формули и графики. Тези функции са налични в Office 365 Pro/Plus, но ги няма в отделната версия Office 2019 за Mac компютри.

Потребителите, желаещи да вземат участие в тестването на Office 2019 за Mac, могат да направят заявка на електронния адрес на Microsoft. Там са указани необходимите стъпки за присъединяване към тестовата програма.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за