Microsoft представи Azure App Service в Линукс

2
30

Сатя Надела и екипа му работят активно по това Microsoft да вземе възможно по-голям дял от облака. Позициите на Azure се засилват все повече и макар далеч от Amazon и AWS, компанията показва огромен растеж с всяко изминало тримесечие. За това помага далеч по-голямата диалогичност на Microsoft с някога считаните от Големия Стив за „конкуренция“ свят на открития код и всеки, който оперира в секторите, в които го прави Редмънд. Балмър обаче вече го няма.

Видно е и от последните ходове на Microsoft, когато анонсира входа на SQL Server в Red Hat Linux и влезе в споразумение с Amazon, с което да улеснят разработчиците от средата на Microsoft с използването не само на Azure, но и на AWS. Тази седмица дойде друга подобна новина с анонса, че напълно менажираната платформа за разработка на уеб и мобилни приложения Azure App Service ще е достъпна от Линукс среда.

Заедно с това, в Линукс влиза и Web App for Containers, с което се осигурява и поддръжка на контейнерови образи в ASP.NET Core, Node.js, PHP и Ruby, както и Docker образи, поддържащи Java, Python и Go.

Azure App Service стартира през 2015, давайки дом на набор от Azure инструменти и услуги заедно със стандартен апликационен хостинг, удължена поддръжка и обработка. Услугата предоставя възможност на разработчиците да изграждат по един по-лесен и евтин начин приложения, които използват Azure. Също така могат и да интегрират в системата и данни от други облаци. С това обновление ще е възможно изграждането и стартирането на приложения в Линукс, споделя в бог публикация Нир Машковски, директор програмно управление за Azure App Service.

Що се отнася до Web App for Containers, от Microsoft споделят, че услугата е проектирана с мисъл да позволи на разработчиците да изграждат своите контейнеризационни образи без притеснение за оркестрационния слой, който ги координира. Самата характеристика идва в отговор на изразеното желание от страна на разработчици да управляват Docker контейнери в Azure App Service. Посредством Web App for Containers, разработчиците могат да публикуват лесно своите образи в Docker хъба, Azure Container Registry или в друга частна услуга. След това, услугата автоматично доставя приложението, осигурявайки нужната инфраструктура.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
BitDebian Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Debian
Debian

Майкрософт си признаха, че Линукс е по-добър и пускат софтуера си за него. Дойде им акъла най-накрая.

Bit
Bit

Има ли
достатъчно небе
за всички облаци ?

google
ibm
amazon
alibaba
m$
oracle
други