PowerShell

Конзолата за работа от команден ред на Microsoft с отворен код PowerShell Core вече има snap версия за Linux. Използвана е .Net платформата и приложението работи както в десктопа, така и в облака, и в устройствата от концепцията „Интернет на нещата“.

PowerShell е специално разработена за администраторите на хибридните облачни системи и за потребителите, желаещи да автоматизират управлението на операционната система и на вградените в нея програми.

Самостоятелните snap пакети работят в средата на почти всички Linux дистрибуции. Те включват всички необходими програмни библиотеки и при тях няма неизпълнени зависимости. Snap пакетите се обновяват автоматично и предлагат много висока информационна безопасност на потребителите. Според създателите на този интересен проект, snap-версията се инсталира много по-лесно, от класическите приложения. И още, PowerShell за Linux получава обновяванията си директно от Microsoft и предлага голяма гъвкавост при работа с няколко операционни системи.

Инсталирането на PowerShell за Linux може да стане по следния начин:

snap install powershell –classic

Да напомним, че в Linux дистрибуцията Ubuntu 18.04 LTS изцяло бе интегрирана поддръжката на snap пакетите. В каталозите вече има над 3 000 snap приложения.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за