Microsoft официално анонсира редакцията на операционната система Windows 10 за работни станции.

Още през месец юни се появи неофициална информация за тази версия. Windows 10 Pro for Workstations е предназначена преди всичко за сървъри и опитни потребители. Операционната система е предвидена за работа с множество многоядрени процесори и голям обем оперативна памет.

За поддръжката на сложния хардуер в ОС Windows 10 Pro for Workstations са направени значителни промени. По подразбиране се използва файловата система Resilient File System (ReFS), осигуряваща висока защита от повреда на данните, автоматична корекция и оптимизирана работа за обработката на големи масиви данни. Вградена е поддръжката на NVDIMM-N памет, с което се постига максимална скорост на четене и запис на данните, които се съхраняват и при изключване на захранването.

С помощта на SMB Direct софтуерният гигант осигурява поддръжката на Remote Direct Memory Access (RDMA), което дава възможност на мрежовите адаптери да работят с минимални закъснения, без да натоварват централните процесори.

Windows 10 Pro for Workstations поддържа сървърните процесори Intel Xeon и AMD Opteron и може да обслужва до четири подобни CPU и до 6 TB оперативна памет. За сравнение, Windows 10 Pro може да работи с два процесор и да поддържа до 2 TB памет.

Windows 10 Pro for Workstations излиза едновременно с голямото обновяване Windows 10 Fall Creators Update.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари