Неотдавна Microsoft обеща, че по време на конференцията Ignite ще представи новата версия на операционната система Windows Server. Разработчиците удържаха на думата си и в началото на седмицата анонсираха в канала Semi-Annual новата версия Windows Server 1709.

Windows Server се разпространява чрез два канала, като вторият е Long-Term Servicing. Независимо от начина, Microsoft обеща пълен контрол върху обновяването на сървърите. Самото име на канала Semi-Annual подсказва, че е предназначен за изпращане на обновявания два пъти в годината.

Windows Server 1709 съдържа редица подобрения, включително обновените образи на контейнерите Server Core, чрез които потребителите с минимални усилия ще могат да преместят в контейнерите съществуващите сега приложения. Размерите на контейнерите Server Core е намалял с 60%, а на контейнерите Nano Server – с 80%.

Новата ОС вече има вградена поддръжка на Linux контейнерите. За работа с Linux приложенията в ОС Windows Server е предназначена системата Windows Subsystem for Linux. За управлението на Windows Server се предлага браузърната платформа Project Honolulu.

Windows Server 1709 трябва да излезе през октомври в облачната система Azure и оттам ще може да бъде изтеглена от абонатите на MSDN и Software Assurance.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Мъск
Мъск
4 години

Дам, горе-долу броя на мозъчните клетки в главата ти. Няма нужда да го пробваш, защото трябва да имаш малко над това 😉