Microsoft представя конкурента на Flash

18
3

Microsoft засили конкуренцията си с Adobe, като на изложението NAB2007 в Лас Вегас представи технологията Silverlight, с която ще конкурира популярния формат за мултимедийни клипове и интерактивна медия – Flash. Според компанията тя е технология, която не зависи от браузъра, нито от операционната система. Подобно на Flash ще има плеъри за различните операционни системи, които ще се инсталират към уеб браузърите, за да могат да възпроизведат различните медии по сайтовете. На демонстрация представител на Microsoft е показал как няма никаква разлика дали гледате дадена анимация през IE7 под Windows Vista или през Firefox на MacOS. Очаква се Silverlight да бъде включен в Microsoft Expression Toolset – пакет от инструменти, който ще конкурира Adobe Creative Suite.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

18 коментара за "Microsoft представя конкурента на Flash"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
C0ldblooded
C0ldblooded

няма никаква разлика дали гледате дадена анимация през IE7 под Windows Vista или през Firefox на MacOS….Като им знам изгъзиците до момента се питам дали пък ще става на IE6 и XP? 😉

ole
ole

Хубаво е когато има конкуренция….

troi4o
troi4o

Според мен пакетът на MS трудно ще конкурира Adobe Creative Suite. Особено сега, когато излиза новата версия CS3.

evil_genius
evil_genius

И аз смятам че пред Creative Suite 3 нямат никакъв шанс Microsoft. Може би на по късно ниво могат да се опитат да се доближат до тях. Силно се надявам с този продукт да не вкарат някакъв нов формат, че ми е писнало вече да имаш сто неща за да гледаш един клип.

Phonomania
Phonomania

evil_genius, спокойно и повече ще стават ..

XIIID
XIIID

Майната му на тоя или оня редактор… проблемът е в още-единия затворен формат и браузър-плъгините тип „черна кутия“. Какъвто и браузър да използваш – бам – фирмен плъгин с нула настройки и без алтернатива. Айде някой да ми каже как да си спра шибаната анимация по мигащите реклами тук и там из страниците?! С Opera,FF,IE – все тая. Ей за това държа флаша изключен, ей затова скоро няма да видим читава векторна графика из уеб без браузъра да товари машината с анимацийки, дори и на заден фон. Дано с SVG нещата да са по-добре.

FurFui
FurFui

за FireFox – AdBlock Plus екстенжъна блокира доста нещо при мен.

Quicksilver
Quicksilver

AdBlock Plus определено върши доста работа

ajaxx
ajaxx

За файърфокс – Flashblock 🙂 Също много добро предложение 🙂

The_Long_Shot
The_Long_Shot

Цитат:


различните операционни системи, които ще се инсталират към уеб браузърите


ей това много ме зарадва

blablabla
blablabla

Поредният опит когато един стандарт почне да става малко по-масов и малко по-отворен, да се настанят и да бълват бъгливата си помия. Кога тези малоумници ще оставят web технологиите на мира бе, мамка му. Ще настане един прекрасен ден без скапания им софтуер

the_best
the_best

Еми няма да е скоро. Пари, пари и пак пари, нали се сещаш.

flashman
flashman

Според мен това е поредната изгъзица на Майкрософт, с която се опитват да си тикат носа, там където професионалните програмисти от Аdobe и Macromedia са вложили години труд в усъвършенстването на Flash!
Все пак е хубаво да има конкуренция, но Silverlight няма бъдеще!

Yacoco
Yacoco

А ще се предлага ли тоя продукт БЕЗПЛАТНО?
Както позмавам постъпките на M$…не вярвам.
За всички браузъри и ОС? Това мит ли е?
Значи ще струва доста…или поне няма да му отворят кода 🙂
Иначе ако е open-source и е с некомерсиална цел…ще се пробва 🙂

andrianivanov
andrianivanov

На мен ясно не ми стана… За Линукс версея ще има ли?

blacksmith
blacksmith

Хаха не няма да има от MS мразят Linux-а. Как ти звучи „технология, която не зависи от браузъра, нито от операционната система“?

asa
asa

А ти би ли си закачил на Linux-ки браузър програма, дошла от M$? Особено като знаеш, че и до ден днешен 99.99% от вирусите изрично зависят от някое Microsoft-ско творение за да могат да работят.

Надявам се, че и това им отроче ще бъде обречено на същото забвение, което успешно сполетя .lit-овете на M$ Reader-а (издънката, за която обещаваха че ще е краят на .pdf-ите).

blacksmith
blacksmith

Разбира се – например kaldata маха флашовете и слага силвърлайт.