Microsoft анонсира тази седмица придобиването на Softomotive, ветеран в IT индустрията, специализирали се в доставката на софтуер за автоматизиране на процесите с повече от 9000 клиента по цял свят. Финансовите параметри на сделката не се съобщават. Това е трета подобна сделка за Microsoft след придобиването на създателите на телекомуникационен софтуер Affirmed Networks Inc. и Metaswitch Networks.

Основният продукт на базираната в Лондон Softomotive носи името WinAutomation, продукт, който позволява на компаниите да автоматизират често повтарящи се дейности, които служителите извършват на своите работни станции с Windows. Софтуерът работи като записва екрана пред потребителя, докато извършва работните си задължения в средата на дадено бизнес приложение, прихващайки всеки клик и действие по клавиатурата, които той прави. Впоследствие програмата превръща тези действия в един общ работен процес, който може да бъде изпълняван без човешка намеса. Очаква се Microsoft да интегрира WinAutomation в своята собствена RPA платформа, Power Automate.

„Клиентите ни вече ще могат да изпълняват работни потоци и автоматизации паралелно и на една и съща машина, за да се намалят забавянията и да се подобри ефикасността на техните ботове“, сподели при анонса на сделката Чарлс Ламана, корпоративен вицепреьидент в Microsoft, в блог публикация. „Това носи със себе си невероятни подобрения в целия спектър от съществуващите апликационно-програмни интерфейси на Power Automate до автоматизацията на потребителския интерфейс“.

Освен това, Microsoft възнамерява да използва конекторите на WinAutomation, за да наложи Power Automate към повече среди, в това число и приложенията на SAP SE, виртуалните десктопи на Citrix Systems, другите виртуализационни платформи и терминални програми.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари