Microsoft обяви, че придобива компанията Cycle Computing, за да помогне на клиентите на Azure да се справят с обработката на големи по обем натоварвания, предава Silicon.

Cycle Computing е сформирана преди 12 години с цел елиминирането на рестриктивните предварителни ценови ограничения, свързани с HPC (high performance computing) компютъризацията, правейки технологията гъвкава и лесна за използване в средата на многооблачни платформи. Сред клиентите на компанията личат имената на компании от сферата на бизнеса, финансите, здравеопазването и публичния сектор, които се възползват от предимството да използват само заявени по обем мощности без да им се налага да се справят с излишни, допълнителни натоварвания.

„Накратко казано, ние сме екзалтирани да се присъединим към екипа на Azure, точно защото те споделят нашата визия да поднесем Big Compute идеята на света: да разрешим най-предизвикателните проблеми, както на нашите клиенти, така и общо на човечеството, за използването на облачен HPC. Microsoft, от своя страна, споделят, че комбинацията от мощната инфраструктура и размаха на Azure, съчетани с технологията за оркестрация на Cycle Computing и опита им в работата с големи суперкомпютри ще помогне на клиентите на компанията да пренесат по-лесно своите Big Computing проекти към облака, а с това да получат и по-точни и бързи резултати.

„От намирането на лек за рака до обезопасването на превозни средства и осъществяването на обещанията на AI технологията, днешните сложни проблеми изискват способността за впрягане на масивни по обем изчислителни мощности“, сподели при анонса на сделката шефът на Azure Джейсън Зандър. От компанията смятат, че настоящата сделка ще помогне на Azure да се превърне в предпочитана платформа за осъществяването на големи проекти от областта на IoT, изкуствения интелект, както и ще подпомогне глобалната популярност на облака им.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за