Microsoft публикува нови данни около Office for Mac 2011

0
20

Корпорацията Microsoft продължава да предоставя информация около подготвения за пускане през октомври тази година софтуерен офис пакет за Mac 2011. Първата информация за пакета беше изпратена през юли и август тази година. Текущата порция от данни се отнася до задкулисните възможности на пакета, както и новите функции, свързани със съвместната работа по проекта в рамките на офис средата.

От Microsoft ни казват, че продуктите от Windows-версията на Office 2010, ще могат да работят с интернет-системата Office Web Apps и ще притежават функцията Broadcast Slideshow в пакета PowerPoint.

Подобно на Google Docs, Office for Mac 2011 ще може да работи в режим на съвместно редактиране на файлове от Word, Excel и PowerPoint. Редактиране на тези документи, потребителите ще могат да извършват едновременно дори и ако те са в различни географски местоположения. Също така, новата Mac-версия ще бъде в състояние да работи с услугата за отдалечено съхранение на данни SkyDrive (за потребители) и SharePoint (за бизнеса).

Освен това, от редмъндската компания представиха и набор от уеб-приложения, поддържани както от Windows-версията на Office 2010, така и от Office for Mac 2011. Тези приложения ще позволяват на браузъра да редактира документи, да споделя данни и да прави други операции.

В новия Outlook for Mac ще се появи асистент разписание, което ще работи с друго съдържание, като електронна поща и календарните данни. Разширените възможности за работа ще позволяват на потребителя да взаимодейства с MS Exchange, което означава, че той ще може да се свързва с данните на свои колеги.

И накрая, в PowerPoint ще присъства версия на Broadcast Slideshow, позволяваща на потребителите да създават презентации във всеки формат достъпен за съвременните браузъри, което ще позволява на зрителя само с един браузър да възпроизвежда презентацията.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за