Потребителите на Windows 10 често виждат реклами в тази операционна система. Ако сте инсталирали различен от интегрирания във Windows 10 уеб-браузър Edge, ще виждате реклами за по-добрата енергийна ефективност на браузъра на Microsoft. А понякога в началното меню и при заключена операционна система се появяват реклами на приложения от Windows Store.

А сега в ОС Windows 10 бе забелязана нова реклама, фокусирана върху потребителите, използващи браузъра Chrome. Този път няма призиви да се откажете от Chrome. Вместо това се предлага да инсталирате приложението Microsoft Personal Shopping Assistant, създадено от софтуерния гигант. Според описанието, това приложение е предназначено за бързо сравнение на онлайн цените.

На въпроса, дали потребителите следват да очакват и други подобни рекламни прояви, Microsoft отговори, че непрекъснато тества нова функционалност и добавя информация, която може да бъде полезна за потребителите. Можем да считаме този отговор за „да“.

Рекламата се появи в края на миналата седмица, което се вижда и по отзивите за това разширение в електронния магазин. Значителна част от потребителските оценки за това разширение са минимални. Но има и положителни отзиви.

Малко странна е рекламата на разширение за конкурентен браузър в собствената неособено евтина операционна система.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари