Movea получава финансиране от Intel

0
10

Movea, обяви днес, че са си осигурили ново финансиране в размер на 6.5 милиона евро, което идва от Intel Capital.

Intel първоначално бяха специализирани само в производство на процесори, но след това започваха да произвеждат и твърди дискове, и дънни платки и т.н.Тяхната Intel Capital е инвестиционна компания за закупуване или инвестиране в различни производствени или изследователски фирми.

Movea са специализирани в областта на технологиите за движение и за синтез на данни (fussion data).

“Това ново финансиране ще помогне да се осигурят необходимите средства за Movea да продължи да развива най-модерни технологии”, каза Сам Гийом, главен изпълнителен директор на Movea. “Благодарение на подкрепата на такива лидери в бранша ние утвърждаваме своята визия за конвергенция от мобилни устройства – като например таблети, смартфони и ултрабуци, към сет топ, устройства за наблюдение, автомобилни приложения за забавление и т.н. За нас е удоволствие да приветстваме Intel Capital като инвеститор и оценяваме, че това е признание за Movea като водеща компания в развитието на технологията за обработката на движение и технологията за синтез на данни.”

Movea е един от лидерите на пазара, като наскоро те отбелязаха 400-ното заявление за патент. Фирмата възнамерява да продължи развитието на гореописаните технологии и приложението им в мобилните устройства и по-специално свързаните с потребителска електроника, спорт и фитнес и „електронно здраве“.

“Очакваме с нетърпение да подкрепим Movea и увеличаването на участието ни в MEMS (микроелектромеханични системи) и като цяло в областта на сензорите за движение”, каза Ерик Йоргенсен, инвестиционен директор на Intel Capital. “Ние вярваме, че MEMS играят роля в технологиите, и по-специално в мобилните и ще продължат да се развиват с бързи темпове и че Movea е в състояние да бъде ключов играч, за развитието на тези технологии.”

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за