fbpx
16.4 C
София

NEXT BASKET със 100% резултат в Google PageSpeed Insights

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Инструментът тества качеството на сайтовете в реално време и дава оценка от 0 до 100 по различни показатели.

NEXT BASKET, новата платформа за електронна търговия, предназначена за малки, средни и големи предприятия, наскоро тества своя пилотен уебсайт за електронна търговия в Google PageSpeed Insights. Резултатите са повече от отлични, като онлайн магазинът постигна 100% резултат за производителност, 100% резултат за достъпност, 92% резултат за най-добри практики и 90% резултат за SEO.

Google PageSpeed Insights: Какво измерва и какво означават резултатите

Google PageSpeed Insights е инструмент, разработен от Google, който помага на собствениците на уебсайтове да анализират производителността на страниците си в реално време. Инструментът измерва различни фактори, включително скоростта на зареждане, потребителското изживяване и достъпността, и предоставя оценка от 0 до 100 въз основа на своите констатации.

Резултат от 100% ефективност в Google PageSpeed Insights показва, че уебсайтът е напълно оптимизиран за скорост и потребителско изживяване. Това означава, че бързо и безпроблемно зареждане, което улеснява навигацията на потребителите и намирането на това, което търсят. Високият резултат означава също, че уебсайтът е достъпен за всички потребители, независимо от тяхното устройство или местоположение.

За целта сайтът покрива така наречените основни уеб показатели (Core Web Vitals) – серия от метрики, специално разработени, за да оценят качеството на интеракция между сайт, устройство и краен потребител.

Предимствата на бързия и добре оптимизиран електронен магазин

Преди всичко, бързият уебсайт може да спомогне за подобряване на потребителското изживяване, което води до по-голяма ангажираност, удовлетвореност на клиентите и – в крайна сметка – до увеличаване на продажбите.

Освен това, добре оптимизираният е-магазин може да спомогне за подобряване на класирането в търсачките. Или иначе казано – бизнесът получава повече трафик и видимост без да харчи пари за платени реклами в търсачките.

Не на последно място, спазването на всички добри практики за сайта може да помогне за подобряване на сигурността на сайта, като намали риска от кибератаки и нарушаване на сигурността на данните. Това е особено важно в сферата на електронната търговия, където често се обработва чувствителна информация за клиентите.

Решения за електронна търговия от ново поколение

Впечатляващото представяне в теста на Google PageSpeed Insights е поредното доказателство за потенциала на NEXT BASKET да предложи ново поколение готово решение за онлайн търговия.

Платформата е създадена, за да направи възможно изграждането на бърз, сигурен и мащабируем електронен магазин, подходящ за бизнеси със всякакъв размер. Това е така именно защото скоростта на сайта не се влияе нито от броя продукти и продуктови категории, нито от броя езикови версии в него. Или иначе казано – със старта на NEXT BASKET в следващите месеци, границите пред онлайн предприемачите вече ще бъдат само там, където те самите решат да ги поставят.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини