Когато се спомене марката „Nokia“, повечето от нас веднага си представят телефон. Това е почти всичко, с което компанията известна. Изглежда обаче е дошло време за промяна и компанията се разклонява – или поне разклонява правата за използването на името ѝ на различни търговци на дребно, които да произвеждат нови продукти. Както съобщава Gadgets 360, индийската компания Flipkart току-що е получила разрешение за използване на името на марката Nokia за производство на интелигентни телевизори. „Първо място в световен мащаб за марката в категория телевизори“ – така описват от самия Flipkart сделката, които от своя страна са основен доставчик на електроника на територията на страната.

Vipul Mehrotra, вицепрезидент на Flipkart за партньорствата с марката Nokia, добавя: „Разбирането на Flipkart за нуждите и поведението на индийските потребители и силата на неговия обхват ще му помогнат да направи умните телевизори с марка Nokia достъпни за всички.“ Ако телевизорите действително са всичко това, което казва той, то тогава събитието може да бъде сериозен тласък за марката Nokia, която днес далеч не е толкова изявена в публичното око, колкото някога.

Ако трябва да сме точни, Nokia няма старата производствена база, нито технологии или персонал, които използваше някога за производството на легендарните си устройства. Днес единствените изделия на компанията, смартфоните, се произвеждат от китайския HMD Global, който попада в списъка с топ 10 производители на смартфони в света, което все пак е доста голям успех. Компанията впечатлява с наистина интересна гама от осъвремени ретро устройства, които пуска всяка година – като например римейк на Nokia 3310 с 4G и съвременни смартфони с добри параметри. Цялото производство е изнесено в Китай, като за администрация все още се използва старата емблематична сграда на Nokia във Финландия, макар и да няма нищо общо. Изглежда, че сега телевизорите ще се произвеждат от Flipkart.

Nokia Ultra HD 4K

55-инчовият Nokia Ultra HD 4K LED смарт телевизор с Android ще включва два 24-ватови високоговорителя като част от озвучителна система от JBL от Harman (друго споразумение за партньорство). Докато Flipkart казват, че телевизорът ще има базирана на Android операционна система за смарт функциите, никъде не се посочва, че това ще бъде Android TV. Телевизорът включва също 16:9 дисплей с честота на опресняване от 60Hz, поддръжка на Dolby Vision и HDR10, три HDMI порта и два USB порта.

Този първи телевизор с марката Nokia ще започне продажбите си съвсем логично от индийския пазар на стартова цена от 41 999 индийски рупии, чиито еквивалент се равнява на около 586 щатски долара. Според технологичния портал Gadgets 360 ще видим първия смарт телевизор на Nokia по рафтовете на магазините на 10 декември.

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари