Nokia финансира и Mozilla

0
25

Nokia е инвестирала в Mozilla, според съобщение на CNET, което цитира анонимни източници. Компанията няма да потвърди новината, но е логично телефонният гигант да държи отворени възможностите си. Nokia финансира водещият в момента браузър Opera, който обслужва Symbian смартфоните на компанията.

Проектът на Mozilla за джобни устройства “Minimo” се сдоби с първата си версия, базирана на Mozilla 1.7 през Февруари тази година.

CEO*-то на Opera Йон вон Тетзшнер изказа своите комплименти по проекта. ”Трябва да признаете, че са направили браузър, който работи. Не е толкова малък колкото Opera, но те не са глупави момчета. Mozilla е много мощна”. Той издаде своите съмнения, че Open Source отборът ще има известни затруднения с “обуването” на кода в това малко устройство: ”Mozilla на desktop-a отнема много повече време, за да се стартира отколкото някои телефони, за да се включат и заредят ОС.”

*CEO – Chief Executive Officer

Източник: Data.bg

СПОДЕЛИ
Предишна новинаRAR and WinRAR 3.40 Beta 1
Следваща новинаCDBurnerXP Pro 2.2.9

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

Извести ме за
avatar