Oracle предаде развитието на Java EE на Eclipse Foundation

1
54

Oracle Corp. най-после реши кой ще е новия дом на Java EE след месеци на обсъждане. С това компанията ще направи по-открита платформата, ускорявайки нейното развитие. Така, Eclipse Foundation ще поеме голяма част от отговорността за развитието на сбора от мидълуер технологии, докато Oracle ще запази поддръжката на лицензите за Java EE, както и подкрепата за настоящите и бъдещи версии на WebLogic Server.

Java Enterprise Edition е сбор от технологии и апликационно-програмни интерфейси за платформата на Java, проектирани да поддържат бизнес приложения – обикновено масивни, транзакционни, дистрибутирани, високо достъпни апликации, целящи задвижването на критични за предприятието операции, напомнят от Silicon Angle. Java EE, преди контролирана строго от Oracle, вече няколко години бива по-открита. „Често процесът не е възприеман като достатъчно гъвкав и достатъчно открит, особено сравнен с други проекти на общността зад отворения код“, обяснява в блог публикация Дейвид Делибаси от Oracle. Настоящето решение цели да премахне тези проблеми.

Решението на компанията бе приветствано от IT общността, за което и свидетелстват думите на Рич Шарпълс, старши директор на „Продуктово управление“ в Red Hat.

„Анонсът на Oracle да прехвърли Java EE към фондация, развиваща открити проекти вече започна да ентусиазира общността, предлагайки възможността за по-бързо развитие на платформата за посрещане на изискванията на модерните натоварвания. Eclipse Foundation ще е значим двигател в тази еволюция и Red Hat подкрепя напълно решението на Oracle“, пише Шарпълс в публикация от вчера.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
pix3l Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pix3l
pix3l

Изглежда са получили проблясък най-после… по-добре късно от колкото никога. 😀