fbpx
1.8 C
София

Person Finder на Google помага на жертвите в Нова Зеландия

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Google стартира страница Person Finder с цел да помогне на жертвите на силното земетресение в Нова Зеландия да се свържат с липсващите си близки и приятели.

Сайтът позволява на потребителите да претърсват създадена от останалите потребители база данни, като използват името на липсващия човек. Ако не открият съответствие, могат да оставят информация за търсения човек и съобщение до него. Потребителите могат да добавят и информация за себе си, предназначена за близките и приятелите им, или за друг човек, който е намерен.

Към момента в сайта са въведени данните на около 8600 човека.

Google създава сайта Person Finder, съвместно с Държавния департамент на САЩ, след земетресението, което опустоши Хаити през януари 2010. От тогава сайтът е използван при земетресенията в Чили през февруари и в Китай през април.

Световната търсачка също стартира страници за реагиране при криза, които изброяват спешни номера, други ресурси и новини в реално време от Twitter и YouTube. Страницата на земетресението в Нова Зеландия включва както Person Finder, така и карта на разрушенията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини