Polestar 2: електромобил с 500 км пробег и цена 39 900 евро

12
2410

Компанията Polestar, която е дъщерно предприятие на Volvo Car Group и Zhejiang Geely Holding, представи своя втори електромобил Polestar 2. За разлика от хибридния Polestar 1, моделът Polestar 2 е изцяло електрически и е първият серийно произвеждан електромобил на този бранд.

Polestar 2 се базира на фирмената платформа Compact Modular Architecture platform (CMA) на Volvo Car Group, като купето е с пет врати. Дизайнът е доста ъгловат.

Използват се два електродвигателя с мощност 300 KW (408 конски сили) и въртящ момент 660 Нм. Двата двигателя осигуряват 4х4 задвижване. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 5 секунди. Интегрираният в пода акумулаторен блок е с капацитет 78 KWh (за Китай 72 KWh). Акумулаторните батерии осигуряват 500 км пробег (WLTP/NEDC) или 275 мили (EPA).

Информационната система работи под управлението на ОС Android и включва услугите Google Assistant, Google Maps и т.н. Всички настройки и режими на електромобила могат да се наблюдават и променят с помощта на смартфон, който се използва в режим Phone-as-Key.

Закупуването на Polestar 2 става единствено чрез онлайн предварителна поръчка, като стартовата цена е 59 900 евро за Европа и $63 000 за САЩ ($55 000 след данъчните отстъпки). Производителят подчертава, че ще може да се конкурира с Tesla Model 3.

Предварителните резервации за закупуването на Polestar 2 могат да се направят още сега, а серийното производство ще започне през 2020 година в Китай.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
Ум умува, ум патки пасеБаси лудитезмей(*)Анонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Джо1984
Джо1984

Има голяма разлика между 39 900 и 59 900 евро.

Fake News
Fake News

Огромна 🙂 аз таман си викам ето това е колата, но уви

Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

Хубава количка, безспорно, ама тея цифри за нашия стандарт са неземни.

Атанас
Атанас
Баси лудите
Баси лудите

Импртна такса на ЕС за коли и европейско ДДС. Благодари на бюрократите в Брюксел и тези, които си ги пратил с гласуването/негласуването.

Коккко
Коккко

Аз за тия пари ще си взема Кайен, китайците да си ги карат тия боклуци

змей
змей

Мога да кажа само едно за теб – пълен селянин 😀

Паблитто
Паблитто

Моята кола струва 5000 лева и изминава 1500 км с едно зареждане и с тази разлика ще я карам още дълго и пак ще ми легне по евтино закво ми е този тролей с космическа подръжка!? непрактично!

Анонимен
Анонимен

Шкода?

(*)
(*)

Сигурно те е срам да кажеш колко ти струва зареждането до горе, при тези цени на нафтата 😀
Да не говорим за 0-100 ти трябват 3 километра магистрала (надолу) 😀 😀 😀

Ум умува, ум патки пасе
Ум умува, ум патки пасе

А, белите ти дробове и здравето на теб, жена ти, родителите ти и децата ти не е ли от значение? Вземи да прочетеш какво създава твоята кола за тях, дори и да не ти пука за природата, част от чиито кръговрат си и ти.

Баси лудите
Баси лудите

Моля, изтривайте коментари писани на шльокавица, това е пълно безобразие. Не сме 90-те и много страници, да не кажа почти всички, трият коментари на шльокавица. Това е пълна цигания!