Доставчикът на защитената имейл услуга ProtonMail Proton AG обяви, че е придобил компанията, осигуряваща имейл псевдоними SimpleLogin. Компанията е базирана в Париж и води началото си от 2019, като има над 100 000 активни потребители и обработва повече от два милиона имейл псевдоними, създадени досега. Имейл псевдонимите (email aliases) осигуряват удобен и сигурен начин за защита и организация на електронната поща и комуникации. SimpleLogin, услуга с открит код, предлага както безплатни, така и платени планове за създаването на множество имейл псевдоними, които се свързват с действителната поща на потребителя. Чрез тях, той може да получава в оригиналната си пощенска кутия без да разкрива нейният истински адрес, като по този начин може да се защити от нежелана поща или просто да организира по-добре комуникациите си. Очаква се, че след приключване на придобиването SimpleLogin да се запази, като отделна услуга, която ще продължи да доставя услугите си към настоящите си потребители – не само към тези на ProtonMail (от компанията споделят, че много от потребителите на ProtonMail така или иначе вече използват услугите на Proton. Освен това, екипът на компанията ще продължи да работи от френската столица, докато ползва инфраструктурата и ресурсите на Proton.

„Този ход по никакъв начин не застрашава визията ни да поставяме на първо място потребителя. Още от създаването си, SimpleLogin се изгражда, като устойчива компания с малък екип. Но с тенденцията все повече хора да търсят поверителност на комуникациите си, услугите, които доставят имейл псевдоними станаха и по-сложни. С цел да устоим на предизвикателството, ние трябваше да направим избор: или да потърсим външно финансиране или да се обединим с по-голяма компания“, обяснява в блога на SimpleLogin Сон Нгуен Ким, изпълнителен директор и основател на компанията.

„Proton притежава уникална философия и набор от ценности. Започнахме като краудфъндинг проект и винаги сме поставяли на първо място хората и общността на Proton. В качеството си на бивши учени, ние вярваме силно в прозрачността и откритостта. Криптирането на Proton следва открити стандарти и всички приложения на Proton, които използвате на вашите устройства са напълно открити. По отношение на поверителността, SimpleLogin е една от малкото организации, чиито ценности съвпадат с нашите и следователно за нас е напълно естествено да работим заедно. Не става дума единствено за продуктите ни, но SimpleLogin се явява също така и идеален партньор за нас по отношение на културата, която следват, а тя е да бъдат една напълно открита компания. И разбира се съществува съвпадение и по географски принцип: SimpleLogin, подобно на Proton е европейска компания, базирана в съседство до Швейцария – във Франция“, пише на свой ред Анди Йен, изпълнителен директор на Proton.

Стартирали, като компанията, предоставяща защитени имейл услуги, Proton се разраства в последните няколко години, като започна да предлага VPN услуга с ProtonVPN, както и услуга за защитено съхранение на данни с ProtonDrive (в бета етап на тестване).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари