Rambus осъди Hynix за нарушаване на патенти

2
12

Rambus обвини Hynix и други големи компании, произвеждащи DDR и DDR2 памет, че използват неправомерно патентовани технологии.

По време на съдебния процес срещу Hynix бе установено, че компанията е нарушила десет патента, принадлежащи на Rambus. Hynix трябва да изплати $306,9 млн. като компенсация за продукцията на DDR и DDR2, продадена от юни 2000 до края на 2005 г. на територията на САЩ.

Освен това е наложена забрана за продажбите на памети Hynix DDR и DDR2 това лято. Компанията може да заплати допълнително лиценз за производство, ако иска да продължи бизнеса си с DDR памети. Rambus ще съди и Samsung Electronics, Nanya Technology и Micron Technology за нарушение на същите тези патенти.

Източник: computers.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Rambus осъди Hynix за нарушаване на патенти"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
poisk
poisk

Колегите ви от computers.bg не стига че доста закъсняват с новината, та подвеждат и вас, но дори и не си правят труда да си признаят от къде е
Пуснете едно търсене в google по заглавието, а после сравнете с оригиналния текст. И какво, да им благодаря че не е директен paste, а са си направили труда да съкратят милиона на млн? И това от издание с претенции… егати държавата :angry:

rewind
rewind

за това гледам dailytech или някой от известните руски портали и тук просто чета коментарите…

wpDiscuz