Битките за клиенти в облачното пространство се засилват, но Amazon продължава да показва кой е лидер тук.

Компанията за нискотарифни полети Ryanair обяви, че възнамерява да използва Amazon Web Services, за да съхранява и обработва с помощта на машинното обучение информацията на своите клиенти с цел предоставянето на по-добри услуги. Компанията планира закриването на голяма част от дейта центровете си до три години и пренасянето на информационните масиви към облака на Amazon. Освен това, Ryanair ще замени Microsoft SQL с Aurora, релационното ДБ решение на Amazon. Това, смятат те ще се отрази в значително намаляване на разходите при доставянето на електронни писма и други материали към своите 22 000 000 абоната по цял свят.

„Избрахме да работим със световния лидер в облачното пространство, за да разработим и доставим услуги, които ще променят удобството на нашите птници. Чрез реновирането на ключови наши приложения, обръщането на информацията в действени решения и създаването на интелигентни приложения, ние поставяме решенията на точното им място, за да продължим да сме лидери в индустрията за пътувания“, сподели при сключването на споразумението главният технологичен мениджър на Ryanair Джон Хърли.

AWS не е непозната територия за Ryanair. Компанията помещава от известно време в облачната инфраструктура на Amazon своя сайт, както и услугата за сравняване на хотели, Ryanair Rooms. Заедно с това, компанията помещава големи информационни масиви в AWS Simple Storage Service (S3), където се възползва от услугата за реалновремеви анализ AWS Kinesis.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за