Samsung закупи Zhilabs с идея за 5G

0
272
От днес Samsung официално е собственик на компанията Zhilabs. По този начин технологичният гигант планира да улесни прехода си от 4G към 5G технологии.

Новината беше потвърдена и от двете страни. Базираната в Испания Zhilabs уточни, че ще действа под шапката на Samsung, но на този етап ще продължи да развива дейността си както обикновено.

От южнокорейският гигант допълниха, че така поставят основите за прехода към 5G. Цената по сделката обаче остава неясна на този етап.

Припомняме, че неотдавна Samsung заяви намерението си да инвестира 20 млрд. долара в бизнеси, в които вижда перспективи. В това число е и изкуственият интелект, 5G и автономните автомобили.

„5G ще предлага невиждани до този момент услуги. В тези среди автоматичните и интелигентни аналитични мрежови инструменти са ключови”, сподели Йънгки Ким – президент на отдела по мрежови бизнес на Samsung Electronics.

Към днешна дата клиенти на Zhilabs са компании като Vodafone и Telefonica. Те използват продуктите на Zhilabs, за да тестват поведението и представянето на мрежата в реално време. Неотдавна Samsung пък сключи споразумение със SK Telecom в Южна Корея за 5G оборудване.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за