Samsung поиска копие от споразумението между Apple и HTC

4
26

През миналия уикенд Apple и HTC обявиха официално сключването на крос-лицензионно споразумение, което позволи на компаниите да сложат край на патентния конфликт помежду си. Припомняме, че спорът причини значителни загуби на тайванския производител заради забраната за продажба на неговите продукти в САЩ. Срокът на действие на споразумението е десет години. Подробностите по него обаче останаха „зад кулисите“. Според експерти, съгласно постигнатата договореност тайванската компания ще трябва да заплаща на Apple лицензионна такса в размер на $ 6-8 за всеки продаден Android-смартфон.

Засега от Samsung заявяват, че няма да последват примера на HTC и няма да подишат лицензионно споразумение с Apple. Това бе съобщено от един от топ-мениджърите на южнокорейския производител, пожелал да запази анонимност.

В края на седмицата компанията Samsung е подала в съда официално искане Apple да бъде задължена да ѝ предостави копие на договора с HTC.

По-специално, южнокорейската компания се интересува от това, конкретно кои патенти са включени в споразумението. Причината за това е фактът, че в иска на Apple срещу HTC бяха посочени редица патенти, включително U.S. Patent № 7,469,381 „List Scrolling and Document Translation, Scaling, and Rotation on a Touch-Screen Display“ и U.S. Patent № 7,844,915 ‘Application programming interfaces for scrolling operations“, на които американската компания се позова и в спечеленото дело срещу Samsung. В случая, ако поне един от тях е включен в лицензионното споразумение, Apple ще трябва да обясни на съда как този факт кореспондира с предишните изявления от страна на Apple, че компанията няма да предоставя лицензи за „уникални“ патенти, още по-малко на свои конкуренти.

В искането Samsung е изразена молба към съда то да бъде разгледано не по-късно от 27 ноември.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари