Samsung съди LG Display

2
33

Днес Samsung Electronics е подала съдебен иск срещу своя южнокорейски конкурент по производство на дисплеи – компания LG Display, в който настоява да се признаят за невалидни няколко патента свързани с технологията OLED (organic light-emitting diode), която намира все по-широко приложение в съвременните монитори и дисплеи за мобилни устройства.

В подадения във ведомството на корейския патентен регулатор иск се казва, че LG Display притежава седем „недействителни патента, в които отсъства иновационен компонент“.

Припомняме, че през септември тази година LG Display подаде съдебен иск срещу Samsung Electronics, настоявайки, че се нарушават нейни патенти, свързани именно с OLED. В иска се изброяваха пет от продуктите на Samsung, включително устройствата Galaxy S и Galaxy Tab, в които LG Display е открила нарушаване на своите права.

Днес LG Display е дъщерно дружество на LG Electronics и вторият по големина южнокорейски производител на LCD технологии и продукти. Освен това компанията-майка LG Electronics е един от основните конкуренти на Samsung на пазара на смартфони и таблети.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари