Seat пуска нов електромобил

1
622

Испанският автомобилен производител Seat анонсира компактния градски електромобил Mii Electric. Предварителните продажби на този електрически автомобил започват през месец септември тази година.

Seat Mii Electric е електрическа версия на едноименния модел с ДВГ, която от своя страна е близнак на VW Up! на концерна Volkswagen AG, както и на Skoda Citigo.

Електромобилът Seat Mii Electric е оборудван с един електродвигател с мощност 61 KWh (83 конски сили) с въртящ момент 212 Nm. Максималната скорост е 130 км/ч, а ускорението от 0 до 50 км/ч става за 3,9 секунди. Използва се акумулаторен блок с капацитет 36,8 KWh, осигуряващ пробег от 260 км по WLTP цикъла. Зареждането на батериите до 80% става за 4 часа от зарядна станция AC 7,2 KW или за 1 час в режим DC 40 KWh.

Външно Seat Mii Electric е аналогичен с ДВГ версията, като има промяна само в джантите и в интериора.

Предлагат се модели с цветовете Deep Black, Candy White, Tornado Red, Costa Blue и Tungsten Silver. Предлагат се два цвята на салона на купето, както и пет различни конфигурации – Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge и FAS. Притежателят на новия електромобил получава и фирменото мобилно приложение Seat Connect, което дава възможност отдалечено да зареди информацията за предстоящото пътуване, да се провери заключването на вратите, да се задейства климатика и т.н.

Електромобилът Seat Mii Electric ще се продава на всички ключови европейски пазара, като цената му ще бъде на нивото на аналогичните модели с ДВГ.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

тия тъп германци (от VAG) не разбраха, че на електромобил скоростна кутия и скоростен лост не му трябват… или просто една от снимките не е на електромобил. взели един конвенционален автомобил, сменят двигателя, слагат акумулатор и всичко е наред… затова и пробегът и ускорението са смешни…