Американската компания, доставяща продукти и услуги за информационна и интернет сигурност Symantec анонсира придобиването на израелската Luminate Security. Компанията е частно дружество, което, както посочват от Symantec в специално прес съобщение, е пионер в обезпечаването на сигурността на софтуерно дефинирания периметър със своя собствена технология: Secure Access Cloud. Очаква се технологията на Luminate да бъде интегрирана в Symantec Cyber Defense Platform. Това ще позволи на клиентите на платформата да достигат по защитен и надежден начин работни натоварвания и приложения, независимо от мястото им на разполагане и инфраструктурата, посредством която те биват достъпвани, обясняват от Symantec.

„Днешните сложни заплахи и атаки представят уникални предизвикателства, които изискват принципно нов начин на мислене, такъв, който излиза отвъд рамките на подхода, ориентиран към периметъра, разчитащ на архитектури, чиито дизайн не е съобразен с появата на облака. Технологията на Luminate Secure Access Cloud е естествено конструирана за днешния облачен, безпериметърен свят. Тя позволява на организациите да наложат частен „без-DNS-ов“ контрол на достъпа, позволявайки на потребителя свързване единствено със специфични ресурси и приложения, за които те са авторизирани да използват“, гласи част от съобщението на Symantec.

Luminate е базирана в Тел Авив компания, която е основана през 2017. Компанията рекламира своята платформа, като успешен продукт, посредством който, потребителите му могат да се свързват от всяко едно устройство, от всяка точка по света към корпоративните приложения, разположени локално или в облака, по един защитен и надежден начин.

Финансовите параметри на сделката не се разкриват.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари