Symantec ще съкрати част от персонала си

4
1

Една от най-големите компании за софтуерна защита Symantec съобщи плановете си за намаляване на разходите в срок до следващия януари. Като част от този план е съкращаването на персонала на компанията. Въпреки, че засега няма точна информация за броя на работните места, които ще бъдат освободени от задълженията си, съкращаването беше потвъртено от говорителя на Symantec Мелиса Мартин. Според нея те ще бъдат около 5% от персонала на компанията, като не споменава точно къде ще бъдат засегнати най-много работници. В момента на работа в Symantec са приблизително 17 500 човека. Съкращаването на персонала идва след лошото финансово тримесечие на компанията и ще са й нужни около 200 милиона долара за да изравни сметките си. Други мерки за намаляването на разходите са по-малките командировки, намаляване на консултациите от частни лица и използването на чужда платена помощ.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Последователи
 
Most reacted comment
Най-реагираният коментар
1 Автори на коментарите
Bri Последни автори на коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
red_walker
red_walker

Което значи на друг език,че качеството ще спадне…

kosta_picha
kosta_picha

което значи за мене, че най-накрая са се сетили да махнат малко от некадърниците, които изработват един осран продукт, и заради които изгубиха доста от клиентите си

Bri
Bri

Можем само да се надяваме, че е второто, а не първото :bye1:

PoweR_of_DarK
PoweR_of_DarK

Което на моя език значи, че компанията много яко затъва и ако не стане чудо, много скоро или ще фалира или ще промени коренно стратегията си.
Като се замисля не познавам никой, който още да използва тяхна антивирусна или някое друго тяхно изделие.