Заплахата, наречена COVID-19 се разраства и засяга всички сфери на живота ни. Все повече компании – където това е възможно – преминават от работа в офиса към отдалечен режим на сътрудничество. По този начин програмите за отдалечена комуникация и взаимодействие стават все по-популярни. Една от най-известните от тях без съмнение е TeamViewer. На фона на засиленото ѝ използване не само от потребители, но и от компании, нейните автори решиха да постъпят благородно, позволявайки безплатното ѝ ползване не само от страна на отделни потребители, но и на компании.

Програмата е безплатна за ползване за персонални нужди и платена за комерсиални цели. Ако TeamViewer засече, че тя се използва с безплатен лиценз от комерсиална организация, пред ползващите я се появява съобщение за неправомерното ѝ използване, след което осъществената връзка автоматично прекъсва, напомнят от The Register. С разпространението ѝ ползване от множество хора, които са в изолация в къщите си, както и други, които я използват с комерсиални цели, но без да са платили за това, съобщенията за неправомерното ѝ използване и разкачането на връзката, даже и направено по грешка от сървърите на немската компания, зачестили в последно време.

От екипа на TeamViewer решават да помогнат на хората, които се намират в силно засегнатите райони, като им позволят да ползват програмата с комерсиални цели с безплатен лиценз.

„Ние спряхме да проверяваме връзките за комерсиална употреба в тежко засегнатите райони, като Китай и Италия, още преди няколко седмици и в момента прилагаме това и в редица други засегнати региони, включително и Великобритания“, споделят от компанията в интервю за The Register.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари