fbpx
2.7 C
София

Thunderbird увеличава потребителите си, Mozilla обеща нова голяма версия

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Mozilla Thunderbird е безспорно един от най-уважаваните и добри имейл клиенти от много време насам. Представянето му, както за операционна система Windows, така и за Линукс е надеждно и сигурно, предлагайки лесна и удобна навигация и управление. Говорейки за Линукс (а защо не и за платформата на Windows), то вероятно е най-добро сред алтернативите си.

Преди години Mozilla лековато, според мнозина, реши да промени режима на поддръжка на Thunderbird, преминавайки към Extended Support Releases модел, което означаваше, че компанията обещаваше, че ще продължи с доставката на обновления, които засягат безопасността на приложението, но изоставя въвеждането на нови функционалности и характеристики, оставяйки Thunderbird в ръцете на преданни онлайн ентусиасти. 

Mozilla фокусира голяма част от усилията си над важни мобилни и уеб проекти, докато Thunderbird си остава едно чисто десктоп имейл приложение. Ние, от Mozilla, стигнахме до заключението, че продължаването на иновирането на Thunderbird не представлява приоритет за нас и най-критично важните нужди на продукта са продължаване на обезопасяването му и неговата стабилност. Всъщност, твърде възможно е Thunderbird да се намира във вид, който напълно задоволява потребителите ни и всъщност няма голямо търсене за въвеждането на нови функционалности тук“, написаха от Mozilla преди близо три години. Да, но изглежда Mozilla са грешали, и това се потвърждава от регистрирания наскоро ръст в използването на любимото на мнозина имейл приложение. Именно заради любовта на своите фенове, грижите на неуморни специалисти, грижещи се за стабилността и сигурността на приложението без да получават заплащане за това, и разбира се привличане на все повече хора, които да използват надеждната система, Mozilla реши, че е добре да преосмисли ситуацията.

„Щастливи сме да ви съобщим, че употребата на Thunderbird продължава да расте. Mozilla измерва използването на програма посредством „Активните дневни инсталации“ (Active Daily Installations, ADI), което представлява числото на свързвания, които сървърите на Mozilla получават при обновление на блок-листите на инсталациите на приложението. Това не се равнява на реалния брой активни потребители, тъй като много от тях не използват програмата всеки ден, а някои от инсталациите се намират зад защитни стени. Обичайна практика за нас при изчисляване на броя на потребителите ни в месец са чрез умножаване на ADI по три“, пишат от Mozilla. Вземайки методиката им за изчисление, това означава, че Thunderbird има 27 милиона щастливи потребители, които едва ли искат любимият им клиент да отиде в забрава. Може би и това е причината Mozilla да анонсира голяма нова версия на Thunderbird през май. 

Поздравления за решението, Mozilla!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини