Лидерът във виртуализацията VMware обяви придобиването на стартъпа в областта на информационната сигурност и проучвания Lastline, за да може да се бори по-добре с мрежовите заплахи. Сделката, която се очаква да бъде затворена през юли, ще подпомогне Carbon Black Threat Analysis звеното с осигуряването на по-добра видимост на специфичните за мрежата заплахи и поведенчески анализ.

„При приключване на сделката, ние ще добавим екип от световноизвестни изследователи и разработчици към NSX екипа“, пише в блог публикация Том Гилис, старши вицепрезидент и генерален мениджър на отдел „Мрежи и сигурност“ към VMware.

Lastline наброява 156 човека, като компанията набира средства в размер на $522 милиона от 2011 година насам. От Techrunch пишат, че VMware възнамерява да освободи около 40% от служителите на Lastline, информация, която както Lastline, така и VMware, отказват да коментират.

„С присъединяването ни към VMware, ние ще може да предложим допълнителни способности на нашите клиенти и да поднесем на пазара лесни за използване решения за сигурност за дейта центровете, офиса, дистанционно работещите и мобилните потребители“, споделя на свой ред главнията изпълнителен директор на Lastline Джон Дилуло.

С придобиването на Lastline, VMware продължава с усилията си в областта на компютърната сигурност и защитата на виртуалните инстанции и инфраструктурата си. В края на август миналата година, компанията отдели $2.1 милиарда за придобиването на Carbon Black. През януари тази година VMware закупи Nyansa, която да подобри мониторинга, мрежовата видимост и възстановяване за SDWAN платформата си VeloCloud. В средата на май компанията добави към тях и Octarine, компания, специализирала се в обезпечаване на сигурността на Kubernetes инстанции.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари