Виртуализационният гигант VMware реши тази седмица да развърже кесията и да отдели сериозни суми за две компании. Става дума за платформата за разработка Pivotal Software и компанията за киберзащита Carbon Black. Отделените средства по сделките са съответни $2.7 млрд. и $2.1 млрд.

Анонсът за придобиванията се осъществява броени дни преди ежегодната конференция на компанията, която стартира този уикенд в Сан Франциско. Освен това, сделките са най-големите от този вид за компанията в серия от придобивания, които VMware направи в последните две години.

„Тези придобивания адресират два критични приоритета за цялата бизнес информация днес – изграждането на модерни приложения на корпоративно ниво и защитаването на бизнес натоварванията и клиентите“, сподели в специално изявление с анонса главният изпълнителен директор на VMware Пат Гелзинхър. „Чрез тези си действия ние засилваме абонаментните си и SaaS предложения и разширяваме способността си да помогнем на клиентите си с дигиталната трансформация“.

Pivotal е компания, която предлага платформа за създаването на съвременни приложения, базиращи се на открити технологии, като Cloud Foundry и Kubernetes. Carbon Black пък предлага нужните инструменти да бъдат защитени тези приложения.

Платформата на Kubernetes изглежда логична посока на развитие за VMware, а самите Pivotal в последните месеци се заеха изцяло с разработването на решения с помощта на софтуера за оркестрация на софтуерни контейнери. Компанията анонсира за последно Pivotal Application Service on Kubernetes, с което добави още повече характеристики към Cloud Fondry-базираната си платформа, насочена към разработчици, които желаят да поставят софтуера си в контейнери.

Що се отнася до Carbon Black, то планът на VMware е да комбинират технологията на компанията със своите собствени решения за създаването на „модерна защитена облачна платформа за всяко едно приложение, работещо на всеки един облак, на всеки вид устройство“, споделя VMware в заявление.

Защитната платформа на Carbon Black използва достижения в проучванията от областта на Big Data и анализа на поведението, осигурявайки защита на крайните точки.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари