W3C: HTML5 ще завършен през юли 2014 г.

1
47

Загрижеността за това кога ще бъде завършен стандартът се увеличи значително през последните години, след като Apple, Google и Microsoft го обявиха за бъдещата основа за изграждане на уеб приложения.

Много разработчици, въпреки ентусиазма на компаниите по-горе, са предпазливи в използването на все още незавършения HTML5.

Крайният срок за получаване на обратна връзка за стандарта е 22 май.

След тази дата работната група за HTML към W3C ще разгледа получените коментари. Те може да предизвикат преразглеждане на документа (http://dev.w3.org/html5/spec/Overview.html), тъй като се очаква да бъдат със съществено значение.

Друго предизвикателство пред групата е разработването на тестов пакет, обхващащ широкия спектър от интернет браузъри и платформи, които ще рендерират Уеб страниците и приложенията, написани на HTML5. Тази задача се усложнява от увеличаващия се брой видове устройства с достъп до интернет, в т.ч. телевизори, таблети и мобилни телефони.

W3C не очаква да бъдат добавяни нови характеристики към HTML5.

След крайния срок за получаване на коментари работната група ще получава обратна връзка само от разработчици, вече внедрили HTML5 и от тестови потребители, съобщава W3C.

След завършването на стандарта, HTML работната група към W3C ще започне да обмисля нови характеристики и подобрения за бъдещите версии.

Членовете на работната група са общо 400 души от компании, които са доставчици на браузъри, софтуерни разработчици и др., имащи отношение към уеб стандартите.

10x to Gringo Locco

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DeSanN
DeSanN

Грешките…. болят…