WebRTC видео чат в Firefox Beta

0
52

Mozilla разшири поддръжката на WebRTC интерфейсите за комуникация в реално време и добави нова функционалност в браузъра. Сега в новата компилация Firefox Beta е добавен модул с име Firefox Hello. Това е пълноценен видео чат, който работи директно в софтуерния прозорец на браузъра, без да е необходимо инсталирането на допълнителни плъгини или външни програми.

За да общувате с някого по този начин, трябва да го поканите. Чрез специален бутон в менюто е възможно изпращане на покана за разговор чрез звук и/или видео по електронната поща. Ако поканеният е приел предложението, се появява малко допълнително меню.

Бутонът Accept е с два варианта: иконка на камера или микрофон, чрез които може да се започне аудио и видео чат. По време на чата е възможно краткотрайно или дълготрайно изключване на камерата или микрофона.

В браузъра се записва списъка с контактите, на които може да се звъни без използване на електронна поща, но за тази функционалност е необходим Firefox Account. Наличен е и бутон „Не ме безпокойте“, който служи за блокиране на входящите обаждания. През следващите дни Mozilla възнамерява активно да работи по Firefox Hello и е напълно възможно тази функционалност да се промени и допълни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари