Weiss Ratings за първи път присвои на биткойна оценка А-

0
582

Независимата американска рейтингова агенция Weiss Ratings за първи път присвои на основата криптовалута рейтинга А-. Уеб сайтът ForkLog.Media уточни, че този рейтинг означава, че към настоящия момент потенциалната полза от инвестирането в биткойни е по-висока от риска, технологията на криптовалутата е обновена, а bitcoin мрежата е стабилна.

„Биткойнът измина дългия път от рейтинга С+ през месец януари 2018 година до днешния А–“ – подчерта агенция Weiss Ratings.

Представители на организацията съобщиха, че преди месец са дали на биткойна рейтинг, показващ, че е възможно умерените покупки на първата криптовалута да са рентабилни, а сега тази тенденция се е засилила. Едновременно с това Weiss Ratings добавя, че инвеститорите следва да се опасяват от борсовите корекции и да не вземат необмислени решения.

В същото време криптовалутите Ethereum и EOS получиха рейтинги съответно B+ и B.

Малко преди 10:00 часа уеб порталът CoinDesk, който извършва непрекъснат мониторинг на криптовалутите в различните борси, показва, че цената на една BTC монета е $12 698,69 при ръст 11,20%. Ръстът на курса на биткойна продължава и според прогнозите на финансовите анализатори, цената на първата криптовалута скоро ще надхвърли $13 000.

Интересно е, че ветеранът на инвестиционния сектор Марк Мобиус заяви пред Bloomberg, че ако bitcoin ръстът продължи, той ще си купи биткойни. Яростен противник на криптовалутите в миналото, сега Мобиус счита, че това явление повече не може да бъде игнорирано, понеже биткойнът вече има доверието на много хора.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за