Wi-Fi Alliance и WiGig се обединиха за разработката на 60 GHz Wi-Fi продукт

0
17

През декември миналата година беше съобщено, че организацията Wireless Gigabit Alliance (WiGig), включваща в себе си компании, като Intel, LG, Microsoft и Samsung, е завършила работата над първоначалните спецификации на едноименна безжична технология. Новият стандарт WiGig ще използва честотата 60 GHz и специална свръх-компресия на информацията, което ще позволи достигане на скорост за предаване на информация от 1 до 7 Gbps.

Отбелязва се, че тези показатели превишават скоростта за предаване на данни 10 пъти от съществуващите Wi-Fi мрежи. Днес стана известно, че организацията WiGig е решила да обедини усилията си с колегите от асоциацията Wi-Fi Alliance, занимаващи се със сертификацията на подобно оборудване. Партньорството между двете организации ще позволи ускоряване на появата на Wi-Fi продукти с работна честота 60 GHz.

Организациите Wi-Fi Alliance и WiGig също така се обединяват за съвместна разработка над нова програма за сертифициране на продукти използващи честотата 60 GHz, като в допълнение се отбелязва, че някои, дори и всички подобни продукти ще поддържат и традиционните Wi-Fi мрежи на честоти 2.4 GHz и 5 GHz. Новият 60 GHz стандарт може да се използва за безжичен стрийминг на Blu-ray съдържание с плейър на HDTV.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари