Xerox направи още едно предложение за закупуването на HP, като повиши сумата до $35 милиарда

2
766

В края на миналата година Xerox направи официално предложение за закупуване бизнеса на HP за $33 милиарда, но Hewlett Packard отклони предложението. Едновременно с това HP направи очевиден намек, че се надява на по-добра сделка. Ето че сега Xerox направи второ предложение.

Първият път Xerox предложи на HP да купи всичките налични в борсите акции при цена $22 за акция, като сумата трябва да бъде платена с парични средства и акции на Xerox. Предложението бе да се заплатят $17 с парични средства, а останалата част да бъде покрита със свои акции. Това бе цена с 20% по-висока от цената на акциите на HP.

Сега Xerox предлага да купи всички акции на HP при цена $24 ($18,40 с парични средства, останалите с акции на Xerox). По този начин общата цена на сделката скочи до $35 милиарда.

Xerox възнамерява да направи официалното предложение за закупуването на HP на 2-ри март тази година.

Изглежда че тази стратегия има успех, защото големите акционери на HP се заинтригуваха от сделката и вече считат, че синергията на Xerox и HP сериозно ще увеличи съвместния бизнес. А Xerox директно започна да говори, че това е сделка, която не може да бъде отказана.

Сега остава да разберем каква ще е реакцията на HP на това предложение от страна на Xerox.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари