fbpx
4.8 C
София

Yahoo придоби Ptch

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Мариса Мейър, амбициозният шеф на Yahoo тези дни пак тръгна на пазар. Новата й придобивка се казва Ptch.

Компанията е създател на мобилно приложение, което помага на потребителите да организират своите клипове и снимки на телефона в кратки филмчета. Услугата бе спряна в началото на тази година.

Приложението на компанията помагаше да създават стилизирани клипове и да ги споделят в Ptch мрежата или във Facebook и Twitter.

„Придобихме компанията, нейните служители и технологията, която създават“, заяви вчера в имейл за CW говорител на Yahoo. Финансовите параметри по сделката не са известни.

Мариса Мейър нееднократно е заявявала в интервюта, че цени особено много таланта и качествата на хората, с които работи. С придобиването на компаниите, Yahoo „купува“ не просто технологии, но и идеи и талант, като постепенно обликът на самата компания се променя, за да влезе в крак с конкуренцията. Само преди два дни, Yahoo закупиха SkyPhrase, стартъп, който работи в областта на компютърната обработка на естествения език.

От Ptch обявиха, че компанията ще затвори врати на 02.01.2014г. Дотогава потребителите на приложението ще могат да изтеглят своите ptch-ове и да ги запазят на устройствата си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини