fbpx
-6.2 C
София

Делът на продажбите на електромобили в Китай достигна 18%

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Темповете на прехода на китайците към електрическите автомобили са изключително впечатляващи. През месец август тази година вече всеки шести продаден в тази страна лек автомобил е с водородно или електрическо задвижване. Делът на продажбите на EV на китайския пазар шест пъти превъзхожда американския – почти 18% срещу 3%. Във връзка с непрекъснато растящите продажби на електромобили Китай възнамерява да направи промени в своята система за социален рейтинг, чрез които да увеличи кредитирането на зеления транспорт и бързо да намали въглеродната следа.

Поради дефицита на полупроводникови компоненти общите продажби на автомобили в Китай намаляват вече четвърти месец поред, като през месец август спадът достигна 17,8% в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки това делът на продадените електромобили расте – през месец август в Поднебесната са били продадени 1,8 милиона автомобила, като 321 хиляди от тях – тоест, почти 18% са с електрическо задвижване.

Китайското правителство заяви, че възнамерява да оптимизира производството на електромобили. Новите мерки, които засега са на етап обсъждане, ще дадат възможност за затваряне на наскоро построените, но излишни заводи, които не могат да произвеждат минимално заявеното количество електромобили. Едновременно с това ще бъде увеличено производството на електрически автомобили в регионите на страната с недостатъчно използвани ресурси.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини