fbpx
-4 C
София

Ето как изглеждат тестовете на новата версия на автопилота на Tesla при сложни условия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Експертите на Tesla продължават да подобряват алгоритмите на системата Full-Self Driving. Създателят на YouTube канала The AI Driver показа интересно видео, демонстриращо работата на десетата версия автопилота на автомобилната компания на Илън Мъск. Това е 20 минути клип, който показва шофирането по хълмист терен, а самият автор на видеото сподели впечатленията си от работата на новата версия на автопилота.

Основната сложност на избрания маршрут, който автопилотът версия 10.2 на електрическия автомобил трябва да премине, включва голям брой резки завои без видимост или с ограничена видимост. Освен това, при този маршрут автомобилът се налага да изпреварва велосипедисти, като в същото време да съвсем точно да прогнозира местонахождението на другите транспортни средства, както и на автомобилите внезапно излизащи от тесни улички и изненадващо появяващи се пешеходци.

Авторът на това видео отбеляза, че Tesla е успяла да постигне изключително впечатляващи резултати в работата на системата Full-Self Driving. Въпреки че това все още е бета версия, автопилотът съвсем точно имитира поведението на човека зад волана. При това дори и при най-острите завои електромобилът под управлението на компютъра влиза и излиза съвсем плавно, без рязко натискане на спирачките и без бързо ускоряване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини