fbpx
-5.3 C
София

През 2023 година Foxconn започва да сглобява електромобили в САЩ и Тайланд

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Тайванският производител Foxconn възнамерява да ускори производството на електромобили с помощта на две свои нови предприятия. Още следващата година компанията започва строителството на големи фабрики на територията на САЩ и Тайланд. Първият завод ще обслужва американските клиенти, а вторият ще бъде съвместно предприятие на Foxconn и тайванския нефтогазов конгломерат PTT. Поточните линии на тези предприятия трябва да започнат да работят през 2023 година.

По време на среща с инвеститори председателят на борда на директорите на Foxconn Янг Лу съобщи, че компанията не възнамерява да се откаже от производството на потребителска електроника. Но мениджмънтът на Foxconn е преценил, че пазарът за електромобили се развива изключително бързо и компанията възнамерява да направи големи инвестиции в този изключително перспективен сектор. Янг Лу добави, че още към 2025 година Foxconn възнамерява да завземе 10% от световния пазар на електромобили, като неговата основна дейност ще бъде доставката на модулни платформи на другите производители.

Когато заводът в САЩ бъде готов, Foxconn има намерение да предостави местните производствени мощности на стартиращите компании, които са нейни партньори. На първо място това е Fisker Automotive, която обеща още през 2023 година да представи на пазара електромобил с цена под $30 хиляди.

Фабриката в Тайланд ще се управлява от Foxconn и PTT, като първоначално нейното производство ще се продава на местния пазар.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини