fbpx
-9.6 C
София

Tesla P100D постигна ускорение до 100 км/ч за 2.28 секунди

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Ако считате, че Tesla не ускорява достатъчно бързо, то Илон Мъск и компания ще ви опровергаят, защото най-новият модел на е-колата току що отчете ускорение, по-добро от това на Porsche и Ferrari.

Tesla P100D е първата кола серийно производство, тествана от специалистите от MotorTrend, която ускорява до 100 км/ч за по-малко от 2.3 секунди. Резултатът от теста е по-добър от постиженията на Porsche 911 Turbo S и LaFerrari.

Невероятното ускорение става, когато колата е в Ludicrous+ Easter Egg режим. За да го активирате, трябва да извършите поредица от стъпки, напомнящи на активирането на чийт във видео игра от 90-те. Задръжте бутона Ludicrous за пет секунди и ще се появи запитване дали искате да стартирате режима. Потвърдете с Bring it on! опцията. След това колата ще загрее за няколко минути и е време да активирате launch-control mode с няколко натискания на педалите. Натиснете и задръжте газта и спирачката, след което отпуснете спирачката.

И ще излетите като ракета.

Ускорението обаче не гарантира първото място в надпревара, защото тестовете показват, че Tesla P100D изостава доста от другите спортни коли при набирането на по-високи скорости.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини